Pastapiu

Kookworkshops thuis of op locatie

Als jij het leuk vindt om te koken en nog iets wilt leren over de Italiaanse keuken, dan is een workshop van Pastapiù voor jou een aanrader.

Gezellig met een paar vrienden of vriendinnen kook je in je eigen keuken de Italiaanse sterren van de hemel. Vervolgens geniet je samen van de zelfgemaakte gerechten.

Je kunt er voor kiezen om een menu te koken, maar kunt er ook een bepaald thema voor nemen. Zo kun je bijvoorbeeld leren hoe je stuzzichini, tapas maakt. Of je gaat aan de slag om verse pasta te bereiden.

Pastapiù verzorgt kookworkshops binnen de gemeente Sittard-Geleen en in een straal van zo'n 15 km rondom deze gemeente.

Verder verzorgt Pastapiù catering voor kleine feestjes. Als je een feestje geeft met maximaal 20 gasten, dan bestaat de mogelijkheid om kleine gerechten bij jou thuis te laten bezorgen. Denk hierbij aan antipasti, een aantal kleine gerechtjes of bijvoorbeeld een pastagerecht uit de oven.

 

Recept van de maand!

 

Perentaart met chocoladedruppels.

 

150 gr koude boter, 150 gr suiker + 1 el voor het bestrooien, 3 eidooiers, 300 gr patisseriebloem, 1 tl bakpoeder, 1 el paneermeel, 4 goed rijpe peren (maar niet te zacht), sap van een halve citroen, 2 el chocoladedruppels.

Maak snel met koude handen een deeg van de bloem, bakpoeder, suiker, boter en eidooiers. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens een half uur rusten in de koelkast. Schil in de tussentijd de peren, snijd ze in schijfjes en besprenkel met citroensap. Haal het deeg uit de koelkast, verwijder de plasticfolie en haal ongeveer 3/4 deel ervan af. Leg een stuk bakpapier op het werkblad en rol dit deeg hierop uit. Leg het vervolgens met het bakpapier in de vlaaivorm. Prik met een vork in het deeg en strooi er een lepel paneermeel over. Leg de schijfjes peer dakpansgewijs over het deeg en bestrooi met de resterende suiker. Rol van het overgebleven deeg kleine knikkers en verdeel deze over de peren. Sprenkel de chocoladedruppels erover en zet de taart in de voorverwarmde oven. 180 graden, 45 minuten.