Deprecated: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in D:\www\pastapiu.nl\www\_inc\global.inc.php on line 20 Kookworkshops thuis of op locatie :: Pastapiù - Italiaans koken, workshops en genieten!
Pastapiu

Kookworkshops thuis of op locatie

Als jij het leuk vindt om te koken en nog iets wilt leren over de Italiaanse keuken, dan is een workshop van Pastapiù voor jou een aanrader.

Gezellig met een paar vrienden of vriendinnen kook je in je eigen keuken de Italiaanse sterren van de hemel. Vervolgens geniet je samen van de zelfgemaakte gerechten.

Je kunt er voor kiezen om een menu te koken, maar kunt er ook een bepaald thema voor nemen. Zo kun je bijvoorbeeld leren hoe je stuzzichini, tapas maakt. Of je gaat aan de slag om verse pasta te bereiden.

Pastapiù verzorgt kookworkshops binnen de gemeente Sittard-Geleen en in een straal van zo'n 15 km rondom deze gemeente.

Verder verzorgt Pastapiù catering voor kleine feestjes. Als je een feestje geeft met maximaal 20 gasten, dan bestaat de mogelijkheid om kleine gerechten bij jou thuis te laten bezorgen. Denk hierbij aan antipasti, een aantal kleine gerechtjes of bijvoorbeeld een pastagerecht uit de oven.

 

Recept van de maand!

 

Brandnetelsoepje met kruidencroutons

Het is voorjaar. In de natuur vind je nu verse jonge scheuten, die heel goed in de keuken zijn te gebruiken. Deze soep van brandnetel is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens gezond!

Voor 4 personen heb je nodig:

60 gram jonge brandneteltoppen en blaadjes (schoongemaakt gewicht), 1 kleine ui, 1 aardappel, 200 ml melk, 600 ml water, 100 ml slagroom, olijfolie, zout en peper. Voor de croutons: 2 sneden brood in blokjes gesneden, verse tuinkruiden zoals peterselie, tijm en rozemarijn, olijfolie. Voor de decoratie: wilde viooltjes of andere eetbare bloemetjes.

Snipper het uitje, schil de aardappel en snijd hem in blokjes. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui en aardappelblokjes. Laat al roerende even zachtjes bakken. Voeg de brandnetel toe en laat de blaadjes slinken. Voeg dan de melk en het water toe. Roer door en breng aan de kook. Zodra de soep kookt zout toevoegen. Laat met het deksel op de pan 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe. Neem intussen de helft van de slagroom en klop deze lobbig. Rooster de broodblokjes in een droge koekenpan totdat ze bruin zijn. Was en hak de kruiden heel fijn. Als de broodblokjes krokant en bruin zijn kun je er een klein beetje olijfolie over verdelen. Sprenkel er tenslotte de zeer fijn gehakte kruiden over zet weg. Als de gewenste kooktijd is verstreken, de soep in de blender of met de staafmixer pureren en de andere helft van de slagroom erdoor roeren. Breng de soep op smaak met witte peper en zo nodig nog wat zout.

Opdienen: Verdeel de soep over 4 borden, leg op ieder bord een lepel van de lobbig geklopte slagroom en verdeel de croutons erover. Leg op ieder bord een bloemetje. Dien onmiddellijk op.