Pastapiu

Culinaire weekeinden in Italië

Enkele keren per jaar organiseren wij kookworkshops en culinaire weekeinden in Italië. Vijf dagen lang genieten van de Italiaanse zon en de Italiaanse keuken. Je kookt een compleet menu samen met Italiaanse kokkinnen in de keuken van het hotel. Tijdens een pizza-workshop leer je van de pizzaiola hoe de échte Italiaanse pizza wordt gemaakt. Op het programma staat verder onder andere een bezoek aan een wijnproducent met natuurlijk een degustazione van zijn heerlijke wijnen.

Onder begeleiding toer je door de streek op zoek naar de leukste dorpjes en plekjes. Je kunt gaan kijken in een tassenatelier, waar prachtige kalfslederen tassen worden gemaakt en als je dat wilt kun je zo'n tas aanschaffen tegen fabrieksprijs.

Je overnacht in een comfortabel driesterren hotel, waar het je aan niets zal ontbreken. Het hotel heeft meerdere sportaccomodaties, waaronder een prachtig zwembad, dat je als hotelgast natuurlijk onbeperkt kunt gebruiken. De streek is uitermate geschikt voor de sportieve wandelaar of mountainbiker. Op jouw verzoek regelen wij een toer met de mountainbike door de prachtige heuvels van Romagna. Uiteraard onder begeleiding van een ervaren sportinstructeur.

Voor groepen vanaf zes personen organiseren wij culinaire weekeinden op maat. Je kunt zelf aangeven wanneer je wilt gaan en hoelang je wilt blijven, uiteraard onder voorbehoud van de beschikbaarheid van het hotel.

Het programma voor het truffelweekeinde 2018 van vrijdag 5 oktober tot en met dinsdag 9 oktober ziet er als volgt uit:

Vrijdag aankomst in het hotel, ontvangst met een welkomstborrel. Vrijdagavond diner met een uitgebreid menu met truffelgerechten.

Zaterdag uitgebreid ontbijtbuffet. Rond 10.00 uur trekken we er met de tartufaio (truffelzoeker) en zijn honden op uit op jacht naar verse truffels. Na terugkomst gebruiken we de gevonden truffels bij het bereiden van een smakelijk lunch. In de namiddag toeren we door de streek op zoek naar de leukste plekjes. We gebruiken een aperitief op een terras, waarbij kleine hapjes worden geserveerd. 

Zondagochtend na het uitgebreide ontbijtbuffet vertrekken we naar de internationaal bekende truffelmarkt in Sant' Agata Feltria. Je slentert over de markt en kunt er zowel verse truffels kopen alsook ambachtelijke producten waar truffel in is verwerkt. We eten er gezamenlijk een uitgebreid middagmaal, uiteraard met truffel. In de middaguren rijden we naar Mercato Saraceno, waar we een bezoek brengen aan een Azienda Vinicola. De wijnboer laat ons zijn bedrijf zien en we mogen proeven van zijn producten. Zondagavond vrij te besteden.

Maandagmorgen bezoeken we gezamenlijk de weekmarkt in Novafeltria. We slenteren tussen de vele marktkramen en vergapen ons aan de prachtige producten die er te koop zijn. We kopen er een aantal verse producten, die we maandagmiddag in de keuken van het hotel gebruiken voor de bereiding van het avondmenu. De kokkinnen van het hotel leiden de workshop. Het menu wordt gezamenlijk gegeten. Als afsluiting van het gezellige weekeinde genieten we samen van een drankje.

Dinsdag. Aan alles komt een einde en zo wordt het na het ontbijt alweer tijd om de koffers te pakken. Je reist op eigen gelegenheid naar de luchthaven om de terugreis naar Nederland te aanvaarden. Hopelijk kijk je dan terug op een fantastisch en onvergetelijk weekeinde.

Deelname kost € 595,00 per persoon.

Inbegrepen zijn vier overnachtingen met uitgebreid ontbijtbuffet, een welkomstdiner met streekgerechten, twee kookworkshops waarbij uiteraard de zelfgekookte gerechten worden gegeten, de truffeljacht onder leiding van een ervaren truffelzoeker en zijn honden, bezoek aan de truffelmarkt en een truffeldiner, bezoek aan de wijnboer met proeverij.

Niet inbegrepen zijn de vliegreis naar Bologna en de transfers naar en van de luchthaven. De te rijden kilometers tijdens het weekeinde vinden plaats met eigen vervoer.

Je kunt er nu voor inschrijven!