Pastapiu

Accommodaties Perticara en omgeving. Gastblog Italië Liefhebbers.

Om de informatie over onze prachtige streek compleet te maken, zal ik zo nu en dan een paar accommodaties onder de aandacht brengen. Vandaag neem ik je mee naar Perticara en omgeving.

Perticara is een dorp dat behoort bij de gemeente Novafeltria in de provincie Rimini. Het dorp ligt op zo’n 700 meter boven de zeespiegel en wordt gedomineerd door een massieve rots met de naam Monte Aquilone. De plaats geniet van oudsher bekendheid vanwege de sulfur-mijn, die sinds 1964 gesloten is. De destijds dreigende leegloop van het dorp is gelukkig gekeerd, onder andere door de komst van buitenlanders met een accommodatie. Mede daardoor én door de inventiviteit van de dorpsbewoners, is Perticara nu een levendige plaats waar jaarlijks veel Feste en Sagre worden georganiseerd. 

Allereerst is er Camping Perticara, een prachtig gelegen terrassen camping van Nederlandse eigenaren. Een camping waar je kunt genieten van rust en ruimte. Het uitzicht vanaf de terrassen is spectaculair, de zonsondergang aldaar is waarschijnlijk de meest gefotografeerde van Italië. Je vindt er een zwembad en een restaurant. Naast ruime plaatsen voor caravan en tent zijn er ook appartementen, maxi-caravans en een chalet ter beschikking. De camping bestaat dit jaar 20 jaar! www.campingperticara.com

Ga je liever naar een hotel? Ook dat kan in Perticara! Hotel Pian del Bosco is panoramisch gelegen in een feeërieke omgeving. Het hotel heeft een Duitse eigenaar en biedt dan ook het goede van Italië gesaust met Duitse “Gründlichkeit”. De kamers zijn comfortabel en ruim. ’s Ochtends is er een royaal ontbijtbuffet. Er zijn diverse sportaccommodaties, waaronder een mooi zwembad. In het restaurant kun je heerlijk eten, zoals verse handgemaakte pasta’s en de pizza’s zijn om je vingers bij af te likken. www.piandelbosco.com.

Ten slotte, maar zeker niet het minste, is Casa dell’ Olivo, het vakantiehuis en/of dito appartement van het Nederlandse stel Monique en Silvester in Lucignano. Het gehucht ligt op 10 minuutjes rijden van Perticara op ruim 400 meter boven de zeespiegel. De omgeving biedt alle ruimte aan natuuraanbidders, wandelaars en mountainbikers. Huis en appartement zijn comfortabel en voorzien van alle gemakken. Het uitzicht vanaf de terrassen is prachtig. Winkels en restaurants zijn met de auto in 10 minuten te bereiken. www.silvesters.nl/italië, of op Facebook: Een huis in Romagna.