Pastapiu

De SVB

Of we nog leven, vraagt de SVB.

Sociale Verzekeringsbank, voor het leven……. staat er boven aan de brief te lezen.

Het is ternauwernood een jaar geleden, dat wij Nederland hebben verlaten. En nu al vreest SVB onrechtmatig AOW uit te betalen. Wellicht houdt men er rekening met de mogelijkheid, dat Jos mij in het afgelopen jaar om zeep heeft geholpen en nu een goed leven leidt van mijn AOW. Andersom is geen optie, want het bedrag dat Jos ontvangt van de SVB is zo gering, dat het de moeite niet loont.

Nou SVB, wij leven nog! En wat voor een leven! Het leven van pensionati Olandesi in bella Italia. Wij genieten dagelijks van onze prachtige plek in de heuvels van Romagna, van alle aardige mensen om ons heen, van het lekkere eten, van de zon en van de vrijheid die het gepensioneerd zijn met zich meebrengt. Af en toe komen er lieve vrienden uit Nederland langs met een bos tulpen en een pot appelstroop, zodat we toch een beetje verbonden blijven met Hollands welvaren.

Beste SVB: om het maar eens op z’n Italiaans te zeggen; qui si sta da Dio, hier verblijft men bij God, niet omdat we hemelen zijn maar omdat we springlevend zijn.

Maar ja, we zullen toch naar de gemeente moeten om te laten vaststellen dat we er nog zijn. Daarover later meer.........